Welkom bij DestinAtor Autonavigatie

E-mail: België/Luxemburg info@destinator.be
E-mail: Nederland computerserv@hetnet.nl  
Fax:      +31(0)84-7208916
Hotline: +31(0)900-6543211 tst.1062
(80 ct/m)

DestinAtor is een innovatief gps-autonavigatiesysteem voor deur tot deur navigatie (huisnummer nauwkeurig) met Nederlandse stem en Nederlandse menu's en instructies, met wegenkaarten van NavTeq, dat werkt op een pda/pocketpc, of op een gsm/smartphone, of op een laptop/notebook/tabletpc, of op een Gotive H41/H42 terminal of andere (Psion) WindowsCE.net apparaten, met in het basispakket reeds alle detailwegenkaarten van geheel west-Europa.

Nu voor de pda/pocketpc in zowel een goedkopere standaard uitvoering (versie 3.0.75-S), als in een duurdere 'professional' uitvoering (versie 3.1-Pro), met daarin automatische Rds-Tmc fileverwerking (gratis via de Gps-ontvanger). Een door de Belastingdienst voorgeschreven automatisch op te stellen 'rittenstaat' ter voorkoming van de fiscale bijtelling is als afzonderlijke module tegen meerprijs leverbaar voor beide versies. In zowel de standaard als de pro-versie nu ook waarschuwingen voor vaste snelheidscontroles door de mogelijkheid om bestanden van derden zoals 'Poihandler' in te lezen als *.csv-bestand, of eigen databases met Gps-coördinaten te gebruiken (*.csv-bestanden worden o.a. gemaakt via Excel). De optionele Enarro-reisgidsen (alleen voor Pda-versies) integreren geheel in het Destinator-programma, zodat u zelfs onderweg per stem interessante reistips en wetenwaardigheden in de omgeving worden medegedeeld. Nieuw is ook het naar believen in- en uit te schakelen 'omkeercommando' bij (bewust) verkeerd rijden en een uiterst snelle herberekening van uw route. De wegenkaarten van beide Pda-versies zijn afkomstig uit de NavTeq database van het 3e kwartaal 2004 (30-09). Een jaarabonnement voor de Poi- en flitspaal-bestanden van Poihandler is bij ons af te sluiten en dit is ook beschikbaar voor gebruikes van Medion Navigator, MioMap en X-Road.

DestinAtor werkt op alle Pda's die zijn voorzien van Microsoft Windows PocketPC (CE 3.0 of hoger, 2000, 2002 of WM2003) en indien er minimaal 16 Mb werkgeheugen in de Pda aanwezig is. DestinAtor zal dus niet werken op Pda's met Palm OS en ook niet op de Casio E105, BE300 en E115, indien deze laatste niet minimaal werkt met Windows CE 3.0. Daarnaast is DestinAtor leverbaar in een 'software-only' versie die het standaard NMEA Gps-protocol ondersteunt en in een versie voor een laptop/notebook/tabletpc en ook in een versie voor WindowsCE.net systemen (zoals de Gotive H41, Skeyepad, Psion Teklogix en Netbook Pro, ea), geschikt voor zowel een seriële (D9-plug), een Usb, een Pc-kaart, als een bluetooth Gps-ontvanger. Ook is er een speciale DestinAtor SmartPhone (SP)-versie geschikt voor een een bluetooth Gps-ontvanger in combinatie met uw mobiele telefoon. Onder 'producten' vindt u een overzicht van alle leverbare bundels en daarbij ook een opsomming van de apparaten waarvoor DestinAtor de werking garandeert. Lees hier alle vernieuwingen die versie 2 bevat, of ga naar 'downloads' voor een (engelstalige) review. Hier staat de beschrijving van de vernieuwingen in versie 3-standaard die nu geheel in de Nederlandse taal werkt en tal van spectaculaire vernieuwingen en verbeteringen kent, zoals navigatie via 'waypoints' (tussenstops), die op twee manieren in de route opgenomen kunnen worden. Ten eerste in een volgorde die de bestuurder aangeeft en tweede na een invoer in willekeurige volgorde via de optimale route, die Destinator in een mum van tijd voor u kan berekenen via het commando 'optimize'. Voor meer info over versie 3-smartphone klikt u hier en hier vindt u info over de extra functies van versie 3-professional.
Een overzicht van Pda's waarvoor Gps/autoladerkabelsets leverbaar zijn vindt u hier.
 
DestinAtor kan compleet geleverd worden met een gps-ontvanger, leverbaar in verschilende soorten (zie 'producten'), zoals bijvoorbeeld de standaard blauw/groene waterdichte Gps-muis met controlelampje (type LT-9532), software en huisnummernauwkeurige wegenkaarten van NavTeq op CDRom, met als optie een 12/24-volt schakelende Gps/autoladerkabelset voor uw pda. Tegen een geringe meerprijs is DestinAtor leverbaar met een Gps-ontvanger met geintegreerde Tmc/Rds-ontvanger voor gratis file-info, met een 'huismerk' low-power SiRF-II CF-card Gps-ontvanger met excellente ontvangst via de 'high sensitivity' antenne, die gelijk is aan, zoniet beter dan de ontvangst van het standaard muismodel. Bij deze meerprijs inbegrepen is bovendien een externe actieve antenne (waterdicht, met magneetvoet) en 4 tot 5 meter kabel. De DestinAtor-sets voor de Acer N10/N30 en de Nec P-300 worden standaard geleverd met deze DestinAtor huismerk CF-card Gps-ontvanger. Hiermee hebt u dus ook de mogelijkheid om DestinAtor met Gps-ontvangst te gebruiken op plaatsen waar geen 12/24-volt ter beschikking is, zoals op de fiets en te voet. De absolute topklasse van het Gps-segment is de nieuwe DestinAtor Bluetooth Gps-ontvanger die tegen meerprijs besteld kan worden en standaard met vele accessoires geleverd wordt. Deze Bluetooth Gps-ontvanger is o.a. geschikt voor de HP iPAQ 1940.

Voor het ontvangen van de Gps-signalen is geen abonnement nodig, deze worden door het Pentagon gratis ter beschikking gesteld. Middels de magneetvoet kan de Gps-ontvanger (met SiRF-II chipset) behalve op het dashboard eventueel ook op een motor of scooter en op de boot gebruikt worden. De kabel van de gps-ontvanger (muismodel)  wordt met een KPN-telefoonplug (RJ-11) gekoppeld aan de unit die naar de Pda en naar de sigarettenaansteker gaat en is dus heel eenvoudig te verlengen met telefoonverlengkabel en een koppelstukje (lees wel eerst de instructies onder 'faq'). Hierdoor is het mogelijk om de gps-ontvanger bij voorbeeld ook op de hoedenplank bij de achterruit te plaatsen, hetgeen een oplossing is voor auto's met een verwarmbare voorruit en/of een voorruit met een metaalcoating die de gps-ontvangst kunnen storen. Nog meer geschikt voor dit soort toepassingen is de nieuwe DestinAtor 'huismerk' CF-card Gps-ontvanger.

Voor diverse Pda's kunnen wij als optie een speciale DestinAtor carkit of diverse soorten universele pda-houders leveren (zie accessoires). Deze DestinAtor carkit stelt u in staat om de kabel naar uw Pda vast te monteren in de auto. U behoeft daarna de Pda slechts in deze carkit te schuiven (net zoals bij een mobiele telefoon) en dus geen kabels meer aan te sluiten of los te koppelen. Deze DestinAtor carkit bevat geen zwanenhals, maar een combinatie van een in alle standen te plaatsen bolkophouder met een speciaal voor uw merk en type auto gemaakte ProClip centermount van Brodit, die zonder schroeven, boren en/of plakken centraal op het dashboard wordt vastgeklikt.

DestinAtor is ook op de fiets en te voet bruikbaar in de zogenaamde 'handmode', dus zonder de ondersteuning van de Gps (denk eens aan de voordelen bij het bezoeken van grote steden, nu geen papieren kaarten meer nodig) en met de nieuwe CF-card Gps-ontvanger ook met Gps-ondersteuning. De 98-100% dekkende NavTeq-wegenkaarten met deur tot deur navigatie van elk west-europees land (dus van Portugal t/m Finland en van Ierland t/m Oostenrijk en een deel van Tsjechië) zijn standaard aanwezig in de basisbundels, met als optie kaarten van Israël, de USA+Canada, Australië en Brazilië. Door rechts op een van de plaatjes te klikken krijgt u meer informatie. Zo kunt u o.a .interactief oefenen hoe u dit navigatiesysteem moet bedienen via de tutorial (flash), en kunt u een doorlopende demo (flash) met het originele (engelstalige) geluid bekijken (wel eerst uw boxen inschakelen !). En bedenk, u beschikt met deze oplossing niet alleen over een auto-navigatiesysteem, maar ook over een volwaardige zakcomputer, met vele mogelijkheden zoals afsprakenbeheer, taakplanner, kalender, agenda, adressenbestand, notities, voice recorder, word, excel, outlook (e-mail), internet en optionele mogelijkheden voor Gprs/Gsm en Bluetooth (draadloze communicatie) toepassingen. Caramello draadloze sport oortjes. 3 Zoekt u een volwaardig autonavigatiesysteem voor uw laptop/notebook, of uw Gotive H41 terminal in plaats van een pda/pocket pc, dan kan DestinAtor u daar nu ook van voorzien middels een versie voor Windows 98 t/m XP, of voor Windows CE.NET. Deze drie verschillende versies zijn niet onderling uitwisselbaar omdat Destinator heeft gekozen voor hoge kwaliteit op basis maatwerk voor elk platform.

Als optie via de FM-modulator (klik op plaatje rechts voor meer info), of via de Qubit Pda-soundmute kan de begeleidende stem (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees of Italiaans) niet alleen via de pda-handheld/pocket pc, maar ook via de boxen van de autoradio beluisterd worden, op de motor gaat dit gemakkelijk via de koptelefoon van de Pda. Het systeem is verder in zijn beschikbare functies en toepassingen nagenoeg volledig vergelijkbaar met autonavigatiesystemen van de 'vaste inbouwers', maar dan zonder inbouwkosten dus nooit enige bijkomende kosten hoe vaak u ook van auto wisselt. En voor onze kleine prijzen (zie 'producten' of 'aanbiedingen') behoeft u nooit meer de weg kwijt te geraken. Extra NavTeq Major Roads of Europe (MRE) voor doorgaande navigatie in alle west-europese landen zijn tegen meerprijs als optie (nu als bundel-actie alleen bij ons geheel gratis bij alle Pda- & WindowsCE.net-versies) verkrijgbaar.

Zo bezit u dan de Mercedes onder de autonavigatiesystemen, want het is juist dit Duitse topmerk dat voor hun standaard af fabriek te leveren autonavigatiesystemen gebruik maakt van dezelfde NavTeq software als uw mobiele DestinAtor-pakket. Deze software treft u ook aan in de 'af fabriek' systemen van o.a. Volvo, Porsche, BMW en Jaquar. Ook alle 'achteraf inbouwers' zoals VDO Dayton, Blaupunkt, Pioneer, etc (alleen Clarion niet), maken gebruik van deze NavTeq wegenkaarten, niet de minsten dus !
DestinAtor is dan ook een van de weinige Pocket PC autonavigatiesysteem dat van deze kaarten met deur tot deur navigatie (huisnummers, postcodes en POI's) gebruik maakt en in het basispakket reeds alle detailwegenkaarten van west-europa levert. Alle andere vergelijkbare Pocket PC systemen gebruiken kaarten van TeleAtlas en navigeren daarmee meestal maximaal op straatniveau of hebben alleen de benelux in hun basispakket en geen "Benelux Roads" doorlopend tot in de drie grensregio's in de Duitland en Frankrijk. Een unieke vondst van DestinAtor ! Er moet wel opgemerkt worden dat NavTeq nog niet in alle landen 100% dekking op huisnummerniveau kan bieden, de dekkingsgraad is beschreven in de review van versie 3.0 die u onder 'downloads' kunt vinden.
De gebruiker heeft hiertoe een geschikte Pda nodig met voldoende extern geheugen om gebruikersvriendelijk met de wegenkaarten te kunnen omgaan. Zo is het bij de Compaq iPAQs met 32 Mb noodzakelijk en met 64 Mb gewenst, om er een flashcard-jacket en een flashcard van 64 Mb of 128 Mb bij te nemen, want hoe groter dit medium hoe meer wegenkaarten u kunt meenemen om onderweg te gebruiken. Natuurlijk is daarnaast, zoals bij handhelds gebruikelijk, een gewone PC nodig om de zaak te installeren (via de cradle/dockingstation/usb-kabel & ActiveSync) en om indien nodig de juiste wegenkaarten in te laden voor onderweg (of u schaft meer flashcards of een microdrive aan). Onder 'aanbiedingen' vindt u enkele aantrekkelijk geprijsde totaalpakketten met de benodigde Pda waarmee u direct aan de slag kunt. Om u een indruk te geven van de grootte van de flash- of SD-cards die u, afgestemd op uw behoefte nodig zou hebben, volgen hier de Mb's van de (combinaties van) enkele wegenkaarten die aanwezig zijn in het standaard DestinAtor Europa-pakket vanaf versie 3.0.65 en hoger:

Nederland (één kaart): 40,8 Mb. 
België (één kaart): 44,7 Mb. 
Luxemburg (één kaart): 7,6 Mb.
Hoofdwegen van west-Europa t/m Tsjechië (één kaart): 72,5 Mb.
Benelux (één kaart): 79,5 Mb.
Benelux (één kaart + alle vijf de grensregio's + Benelux-Roads tot in de grensregio's): 202 Mb.
Met bovenstaande kaart kunt u zonder van kaart te wisselen in het gehele gebied uw route plannen en rijden.
De vijf grensregio's van deze Beneluxkaart zijn (ook afzonderlijk voorgeprogrammeerd en te laden):
De gehele grensstreek in het oosten met Duitsland (G4: Hamburg, Niedersachsen, Bremen, Schleswig-Holstein, G3: Nordrhein Westfalen Noord en G7: Zuid, G2: Hessen, Saarland en Rheinland-Pflaz) en in het zuiden met Frankrijk (F2: noord-oost Frankrijk). Deze kaarten zijn respectievelijk 35,7 Mb, 37,4 Mb, 32,6 Mb, 25,2 Mb en 27,9 Mb).
Duitsland (nu ook één kaart): slechts 221 Mb.
Daarnaast kunt u zelf van elke aanwezige detailkaart of kaartencombinatie een willekeurig rechthoek 'uitsnijden' en deze naar uw Pda overbrengen en zelfs op uw PC/Laptop reeds een route plannen en alleen deze route (met aanpalende gebieden) als een 'korridor' overbrengen naar uw Pda.

Standaard
: Twee CDroms met alle gedetailleerde wegenkaarten van west-europa: circa 1,3 Gb (ingepakt). Van alle beschikbare europese detailkaarten vindt u op deze website een overzichtsfoto met de indeling, de kaartnummers en de grootte van elk kaartje (klik aan de rechterzijde op het EU-kaartje). Dit is ook gemakkelijk voor gebruikers in het buitenland om snel te kunnen zien welk kaartnummer geladen dient te worden.
Hieruit kunt u afleiden dat u in de meeste gevallen met een 128 Mb flashcard goed uit de voeten kunt in Nederland (soms kan 64 Mb reeds voldoende zijn). Met 256 Mb beschikt u over een luxer pakket, waarop bijvoorbeeld de complete kaart van de Benelux met de drie grensregio's (202 Mb) en ook nog één deel van Duitsland of Frankrijk in uw grensstreek te plaatsen is. Wenst u (nagenoeg) alle detailkaarten van west-europa mee te kunnen nemen, dan hebt u een SD- of CF-card van 512 of 1,0 Gb nodig (zie bij 'accessoires'). Voor incidentele (vakantie)bezoeken aan het buitenland komt men meestal met 256 Mb een heel eind. Alleen de veelvuldig kris kras in het buitenland vertoevende automobilist zal gebaat zijn bij een groter extern geheugen.
De DestinAtor basissoftware (het eigenlijke autonavigatie programma dus), wordt altijd op de pda pocket pc zelf geïnstalleerd en werkt reeds vanaf 16 Mb machines (bv. de iPAQ 3630), maar wel alleen onder het Windows operating system (vanaf Windows CE 3.0 en hoger t/m Windows Pocket PC 2003). Hiermee is dus direct verklaard dat DestinAtor nooit beschikbaar zal kunnen komen voor Palm & Psion handhelds werkend onder Palm OS. Voor 16 Mb machines adviseren wij zo mogelijk om het interne geheugen uit te breiden naar 64 Mb om de rekensnelheid van uw Pda te vergroten.
Wij vestigen nadrukkelijk uw aandacht op het feit dat niet alle pda's standaard beschikken over een insteekslot voor CF-cards. Zo dient u dit bij de Compaq iPAQs voor de 36/3700-serie altijd als optie (CF-jacket) aan te schaffen. Bij andere Pda's kunt u meestal wel gebruik maken van de iets duurdere SD-cards.

Een andere optie is de TMC-filemelder (klik op foto rechts), die middels een lichtkrant (digitaal schermpje) en een bijbehorende carkit in de auto direct alle beschikbare file-informatie van het TIC te Utrecht doorgeeft. Deze werkt ook in vele andere Europese landen, zoals in Duitsland, België, Zwitserland en Frankrijk. Hiermee kunt u dus via uw autonavigatiesysteem direct een route kiezen die u langs deze files leidt. Kortom u staat (bijna) nooit meer ergens vast in de file en komt altijd ontspannen en op tijd op uw bestemming. Met de optionele datakabel kunt u software downloaden waarmee u deze TMC-Filemelder ook kunt programmeren voor andere landen.

Alle DestinAtor-producten, de daarbij behorende opties, accessoires en PDA's kunt u hier online bestellen via ons centrale distributiepunt voor de Benelux, of bij een van onze resellers. Wij willen u nadrukkelijk waarschuwen voor 'grijze' import producten via resellers die niet op onze site worden vermeld onder 'contact' -> 'meer informatie'. Voor producten bij hen gekocht hebt u via ons geen recht op support, garantie noch op de NL-stem en door hen worden bij de DestinAtor-pakketten bovendien vaak ook nog Gps-ontvangers geleverd van veel mindere kwaliteit.

Lees hier alle vernieuwingen die versie 2 of versie 3 bevat, de reviews staan bij 'downloads'. Onder 'producten' staan alle leverbare bundels en de wegenkaarten van andere landen zoals van de USA+Canada, Australië, Brazilië, Griekenland, Hongarije, Israël en de Major Roads of Europe (MRE).Kenseo.nl - Haarlem seo

    Naar NavTeq de wegenkaarten data leverancier  lees hier de werking v/h gps-systeem Kelkoo - Vergelijk. Koop. Bespaar.

Destinator Pro-versie met o.a. gratis TMC-fileverwerking per direct leverbaar (zie bundel-3 & bundel-7)

Lees hier alles over de nieuwe versie 3.0-standaard en elders over de TMC-versie 3.1-Pro

Lees hier alles over de nieuwe Gsm/Smartphone-versie

Wissel via ons Benelux forum ervaringen uit met andere gebruikers

Bestel hier voor 31-12-2004 uw voordelige update naar Pda versie 3.0.75-standaard met gebruikerskorting
naar bestelpagina met toelichting & prijzen

(flash demo 3.0-S)
realtime-demo met engels geluid

(flash tutorial 3.0-S)
hoe bedien ik destinator ?

optie:
speciale DestinAtor CarKit
met ProClip-bevestiging op
maat voor uw type auto
 Uniek & nieuw product: Klik hier om te vergroten

Europa-detailkaarten
klik hier voor meer informatie

aansluitschema
slechts één aansluitkabel

vanaf v.3.0.75
Geschikt voor het inlezen van flitspaal en roodlicht camera bestanden (via bij ons af te sluiten jaarabonnement)

optie: TMC-filemelder
klik hier voor meer informatie

optie: FM-Modulator
klik hier voor meer informatie

Lees hier een
onafhankelijke review
lees de review

DestinAtor demo-auto
klik hier voor meer details

POI: Shell pompen in Tilburg
Klik om te vergroten en om meer screenshots te bekijken

voor totaalpakketten zie 'aanbiedingen'

Bestel nu DestinAtor 3
Bestel nu Europa-versie 3.0.-S of 3.1-Pro
 
     
 
   
 
Sinds 25.11.2001 bent u op deze site bezoeker nummer